Topaze

Worldly touches and the ultimate in discretion

Concept

Custom-designed for entertaining, Topaze represents the enhancement of a pre-existing property. This villa’s design is a thoughtfully conceived response to several highly specific requirements: additional living space, a customized entertaining area, and an exhibition space for a stunning collection of automobiles.

Located on the banks of Lake Geneva, this “chameleon villa” boasts multiple facets. Its copper roof panels evoke the rocky hillsides of the mountainous setting, while the fluidity of its lines suggests the shimmering surface of the lake.

An expansive gallery installed at the garden level is a showplace for the automobile collection and incorporates a high-tech game room overlooking the lake.

The two apartments flanking the ground floor are connected by light-filled living spaces.

Juxtaposing fragility and monumentality, a vast glass cube subtly unifies the villa’s different levels, bathing them in natural light. Living areas are arranged around expansive open spaces where luxury reigns supreme.

Both refined and sophisticated, Topaze reflects the ephemeral beauties of its setting.

The website Cogemad.com is optimized for a viewing in a landscape mode.

Please turn your tablet.